Recepty, Strana 3

Holubí prsíčko s hruškovým pyré, foie gras a piemontským oříškem

Ingredience Hruškové pyré:  300 g hrušek Hruškový džus 100%Agar (též Agar-Agar) cukr šafrán   Holubí prsíčka: 2 ks holubí prso pepř, sůl   Kuličky 150g Foie gras 0,04 koňak Armagnac 4dcl Bílé, sladké víno (doporučujeme Loupiac) Cukr Agar   Na ozdobu  ...

Roládka plněná s nádivkou, servírovaná na polníčkovém salátku

Ingredience na roládku (na 4 porce) 4 ks kuřecího stehna vykoštěného s kůží 1 lžička nasekané petrželky 2 ks vejce (žloutek a bílek zvlášť) 1 snítek tymiánu 2 ks žampiónů 1 cibule 1 stroužek česneku 2 plátky toastového chleba na kostičky 1 lžička olivového oleje   Ingredience na...

Supréme z jarního kuřete & Salátek z manga, čerstvého sýra a koriandru

Ingredience na 4 porce 4ks Kuřecí prsa s kostí a kůží cca 120g kus 1 lžíce olivového oleje Sůl, pepř na ochucení masa   Ingredience na 4 porce salátu 150g manga na kostičky 50g hráškových lusků, nakrájených na nudličky 50g sýru feta na kostičky 1 lžička krájených sušených rajčat ...

Krémová polévka z mladého špenátu, zastřené vejce, bylinkové krutonky

Ingredience na 4 porce 1 bílá cibule nakrájené na kostičky 2 lžíce másla 1 stroužek česneku 2 lžíce hladké mouky 1l mléka 200g čerstvých špenátových listů 100ml smetany Sůl, pepř a muškátový oříšek na ochucení 4 vejce 1 lžíce octu     Na krutonky 4 plátky bílého toastového ch...

Jehněčí kýta na bylinkách, pečená v kořenové zelenině

Ingredience na 4 porce 800g jehněčí kýty s kostí rozdělené na 4 porce Sůl a čerstvě mletý pepř na okořenění masa   6 lžic olivového oleje 1 lžička nasekaného rozmarýnu 1 lžička nasekaného tymiánu 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky 1 velká bílá cibule nakrájená na měsíčky 1/4...

Filetovaný flank steak, luštěninové ragú se zeleninou a bylinkami

Ingredience pro 4 osoby 600g flank steaku z vyzrálého hovězího masa sůl, pepř olivový olej na potření masa   Na ragú 200g uvařených luštěnin – barevná čočka, mungo fazole, fava fazole 150g čerstvé zeleniny- paprika, červená cibule, mrkev- nakrájené na kostičky česnek, bylinky na ochucen...

Vinná klobása

Poklidný Vánoční čas prožitý s těmi nejbližšími. Již máte krásně naklizeno a návštěva pomalu klepe na dveře.  Ale co na stůl? Kapr byl včera a dnes byste mohli vyzkoušet vinnou klobásu. Nebojte se její přípravy, je velmi jednoduchá a rychlá. Není se čeho bát.   Pro 4 osoby 800 gram...

Parmezánové rizoto s grilovanými krevetami

Ingredience Rizoto 200g kulatozrnné rýže 100 g šalotky 300 g oloupaných krevet 10 ks cherry rajčátek 1 ks menší cukety 500 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru 100 g parmazánu 30 g másla 0,5 dcl bílého vína Olivový olej   Na dochucení Čerstvě mletá mořská sůl Čerstvě mletý pepř ...

Palačinky od Markéty

Ingredience   400 ml mléka 100 ml perlivé vody 2 vejce špetka soli 340 g hladké mouky 1lžíce rostlinného oleje 50 ml rostlinného oleje na smažení   Dálsi připravte jahodový džempráškový cukrjahodový sirupšlehačka     Postup Mléko a vodu vlijte do větší mí...

Lívance od Jakuba

Ingredience   20 g droždí 1 lžíce cukru 250 ml mléka 250 ml zakysané smetany 300 g polohrubé mouky 2 ks vejce špetka soli 1 lžíce másla rostlinný olej na smažení   Dále si připravte oříškový krémpráškový cukrhrozny     Postup V prvním kroku nechte vzejí...