Ingredience na roládku (na 4 porce)
4 ks kuřecího stehna vykoštěného s kůží
1 lžička nasekané petrželky
2 ks vejce (žloutek a bílek zvlášť)
1 snítek tymiánu
2 ks žampiónů
1 cibule
1 stroužek česneku
2 plátky toastového chleba na kostičky
1 lžička olivového oleje
Ingredience na salát
2 lžíce olivového oleje
1 lžička medu
1/2 limetky
1 lžička nasekaného koriandru
100 g polníčky
sůl, pepř
Potřebujete dál: fólii, alobal
Postup
Maso z obou stran osolíme a opepříme. Přidáme na kostičky nakrájený toust, osolíme a opepříme. Přidáme petržel a sundáme z ohně.Z bílků našleháme sníh. na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a žampióny.
Necháme vychladnout a přimícháme žloutky i sníh z bílků. Maso položíme na fólii, přidáme nádivku a zarolujeme.
Zabalíme do alobalu a pečeme 20 minut na 160 stupňů. Maso před servírováním opečeme.
Suroviny na zálivku zamícháme, polníček zalijeme těsně před podáváním. Nakrájenou rolku pokládáme na polničkové lůžko.