Roládka plněná s nádivkou, servírovaná na polníčkovém salátku

Ingredience na roládku (na 4 porce)


4 ks kuřecího stehna vykoštěného s kůží

1 lžička nasekané petrželky

2 ks vejce (žloutek a bílek zvlášť)

1 snítek tymiánu

2 ks žampiónů

1 cibule

1 stroužek česneku

2 plátky toastového chleba na kostičky

1 lžička olivového oleje

 

Ingredience na salát

2 lžíce olivového oleje

1 lžička medu

1/2 limetky

1 lžička nasekaného koriandru

100 g polníčky

sůl, pepř

 Potřebujete dál: fólii, alobal

 

Postup

Maso z obou stran osolíme a opepříme. Přidáme na kostičky nakrájený toust, osolíme a opepříme. Přidáme petržel a sundáme z ohně.Z bílků našleháme sníh. na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a žampióny.

Necháme vychladnout a přimícháme žloutky i sníh z bílků. Maso položíme na fólii, přidáme nádivku a zarolujeme.

 Zabalíme do alobalu a pečeme 20 minut na 160 stupňů. Maso před servírováním opečeme.

Suroviny na zálivku zamícháme, polníček zalijeme těsně před podáváním. Nakrájenou rolku pokládáme na polničkové lůžko.