Roládka plněná s nádivkou, servírovaná na polníčkovém salátku

Ingredience na roládku (na 4 porce)


4 ks kuřecího stehna vykoštěného s kůží

1 lžička nasekané petrželky

2 ks vejce (žloutek a bílek zvlášť)

1 snítek tymiánu

2 ks žampiónů

1 cibule

1 stroužek česneku

2 plátky toastového chleba na kostičky

1 lžička olivového oleje

 

Ingredience na salát

2 lžíce olivového oleje

1 lžička medu

1/2 limetky

1 lžička nasekaného koriandru

100 g polníčky

sůl, pepř

 Potřebujete dál: fólii, alobal

 

Postup

Maso z obou stran osolíme a opepříme. Přidáme na kostičky nakrájený toust, osolíme a opepříme. Přidáme petržel a sundáme z ohně.Z bílků našleháme sníh. na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a žampióny.

Necháme vychladnout a přimícháme žloutky i sníh z bílků. Maso položíme na fólii, přidáme nádivku a zarolujeme.

 Zabalíme do alobalu a pečeme 20 minut na 160 stupňů. Maso před servírováním opečeme.

Suroviny na zálivku zamícháme, polníček zalijeme těsně před podáváním. Nakrájenou rolku pokládáme na polničkové lůžko.

 

 

   

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení