Recepty, Strana 2

Telecí líčka v koprovém velouté, šťouchané brambory s liškami

Ingredience: Telecí líčka  1 kg telecích líček 100 g mrkve 100 g celeru 100 g petržele 2 dcl červeného vína   Koprové velouté 2 lžíce másla 8 lžic hladké mouky  1 l domácího hovězího vývaru 4 lžíce čerstvého kopru  1 – 2 lžíce bílého balsamica 200 ml smetany ke šleh...

Dančí hřbet s kaštanovým pyré, kapusta, řepa pečená na soli

Ingredience: Dančí hřbet  800 g dančího hřbetu bez kosti   Kaštanové pyré 500 g jedlých kaštanů 150 g třinového cukru 100 g hořké čokolády 250 ml vody 1 vanilkový lusk   Zelenina 1 kapusta 250 g zlaté řepy Olivový olej Balsamico ocet Snítky rozmarýnu   Na dochuc...

Novoroční čočka 3 barev

Ingredience 100g čočky beluge 100g zelené čočky 100g červené čočky 1 červená cibule 1 stroužek česneku 200g mix barevné papriky kapie 2dcl zeleninového vývaru čerstvé oregano 2 lžíce olivového oleje 10 cherry rajčat barevných 2 lžíce olivového oleje řeřicha, petrželová nať sůl, pepř &n...

Štěpánská kachna na medu a pomerančích

Ingredience 4 kachní prsa šalotka nebo červená cibule česnek 3 lžíce rozinek 2 lžíce medu 1 pomerančová šťáva nebo pomerančový juice 800 g batátů 1 lžíce másla 50g baby špenátu sůl, pepř   Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 20 minut Doba vaření: 30 minut + chladnutí Náročnost: s...

Kapr na víně a čerstvé zelenině, salát z hrušky a zeleniny

Ingredience 4 podkovy kapra 1 citron sůl, pepř, kmín rostlinný olej 10 cherry rajčat­ / 3 barvy/ 100g barevné papriky kapie 1 stroužek česneku ½ červené cibule 1dcl bílého vína   Postup přípravy Podkovy nejdřív nasolíme, opepříme a okmínujeme + pokapeme citronovou šťávou. Necháme ta...

Steak z kotlety s vlažným salátkem z fenyklu a z pomeranče

Ingredience 4 x 200g vyšší kotlety sůl, pepř olivový olej    Ingredience na salát jeden čerstvý fenikl 1 větší pomeranč, segmenty a štáva špetka šafránu 1 granátové jablko šťáva z jedné limetky lžíce chia semínek olivový olej Postup přípravy Kotletku z obou stran opepřit...

Zdravé palačinky aneb silvestrovské party rolky z řepy, dýně a baby špenátu

Ingredience na palačinky 0,5l mléka 140g hladké mouky 2 lžíce rozpuštěného másla špetka soli a rostlinný olej 4 vejce 25g špenátu 100g máslové   Postup přípravy Vše smíchat a základní palačinkové těsto rozdělit na třetinky. Do 1/3 smícháme 25 g čerstvého baby špenátu, do další třetin...

Cookies

Cukroví je pryč. Co dám hostům na Silvestra? Děti jsou doma a cukroví je pryč. Což může být problém, protože během Vánoc přichází hodně návštěv. Ovšem my jsme na to mysleli a tak jsme pro vás našli recept na výborné cookies, který zvládne každý a je výborný. V Americe je děti připravují spolu ...

Svíčková na smetaně

Hovězí svíčková na smetaně patří bezesporu mezi klenoty české kuchyně. Existují desítky receptů na její přípravu, ovšem všechny mají jedno společné. Kvalitní suroviny a hlavně nikam nespěchat! K přípravě 4 porcí budete potřebovat: 600 g hovězího masa 200 g slaniny 120 g cibule 100 ...

Kachní prsa na mangoldu, pálené avokádo, miso, chilli a mandle

Ingredience: 800 g kachních prsou 800 g mangoldu 200 g avokáda 80 g miso pasty 2 ks pomeranče  100 g loupaných mandlí 150 g másla 2 ks chilli papričky 2 ks limetky   Na dochucení:čerstvě mletá mořská sůl, čerstvě mletý pepř   Postup  Kachní prsa zbavte pře...