Recepty, Strana 4

Hovězí steak se salzou chimichurri, gratinované brambory

Ingredience   Základ Hovězí svíčková   Gratinované brambory 2 – 3 brambory střední velikosti 2 – 3 šalotky 1 - 2 stroužky česneku 150 ml smetany 0,25 dl suchého bílého vína snítka tymiánu   Omáčka Chimichurri 1 svazek petrželky 4 jarní cibulky 8 stroužků česneku 1/2 l...

Mořský vlk s mladou jarní zeleninou a dvěma druhy pyré

Ingredience Filet z mořského vlka Ředkvičky Fenykl Karotka Červená řepa Jablko Olivový olej 50 ml smetany – 12 % 300 ml zeleninového nebo rybího vývaru   Na dochucení Čerstvě mletá mořská sůl Čerstvě mletý pepř Špetka muškátového oříšku     Postup: Začněte&...

Lehký jarní salát z listové zeleniny se zastřeným vejcem

Ingredience Salátový základ Rukola Řeřicha Medvědí česnek   Dressing Ocet balsamico Panenský olivový olej Pepř Sůl   Zastřené vejce Vejce (1 vejce = 1 porce) Ocet Voda     Postup Čerstvou listovou zeleninu nejprve důkladně opláchněte a poté z ní ...

Vaříme zdravě

Třebaže už od Nového roku uplynula spousta času, určitě si ještě vzpomenete na svá novoroční předsevzetí. Spousta z vás se zařekla, že bude jíst lépe, méně nebo zdravěji a je jedno, jestli kvůli váze, pevnému břichu, dobrému pocitu nebo zdraví. Jisté je, že předsevzetí ne-předsevzetí, zdra...

Novoroční čočka na kyselo vám přinese kromě peněz také zdraví

Jak na Nový rok, tak po celý rok. Možná na vánoční a novoroční tradice věříte, možná si říkáte, že pověrčivost je nesmysl. Ale stejně, jako ke Štědrému večeru patří kapr a cukroví, na Nový rok byste měli alespoň ochutnat čočku. Pokud si ji totiž dopřejete, měly by se vás po celý rok držet pení...

Zapomeňte na chlebíčky aneb recepty na Silvestra

Pokud jste se rozhodli letošního Silvestra strávit s přáteli nebo rodinou doma, čeká vás příprava slavnostní tabule. Obložené chlebíčky a jednohubky jsou sice klasika, ale také docela nudné. Proč nevyzkoušet něco nového, svěžího, nápaditého a zdravého? Připravili jsme pro vás několik recep...

Vánoční kapr třikrát jinak aneb na strouhanku zapomeňte

Vánoce jsou za rohem, pečení cukroví je v plném proudu a možná už máte všechny dárky. Přichází čas, kdy je potřeba zamyslet se nad štědrovečerní hostinou. Většina z nás bude mít tradičního kapra, bez kterého se české Vánoce těžko obejdou. Pro všechny, kterým se však už zajedl klasický smaž...

Filátko z ryby, fenyklový salát s citrusy a koprem, grilovaná baby karotka

Ingredience Na 4 porce 4 filety z ryby s kůží Sůl. Pepř, olivový olej 4 baby karotky nakrájené na plátky Na salát 2 čerstvé fenykly – nakrájené na nudličky 2 lžíce olivového oleje Sůl, pepř, nasekaný kopr cca 1 lžíce Šťáva a segmenty z 1 pomeranče Šťáva a segmenty z 1 limetk...

Bulgur s červenou řepou, grilovanou cuketou a ředkvičkou - varianta s tofu

Ingredience Na 4 porce 200 g bulguru 1 velká syrová nastrouhaná červená řepa Sůl, pepř, olivový olej 300 ml zeleninového vývaru 1 cuketa na plátky 4 ředkvičky na plátky 2 šalotky na kostičky 2 stroužky česneku na kostičky Bylinky – oregano, bazalka nasekané a na ozdobu Postup  Na ol...

Vepřový T-bone steak, grilovaná zelenina, fialové brambory, bylinkové pesto

Ingredience Na 4 porce 4 vepřové steaky Sůl, pepř, olivový olej na potření masa 8 ks ředkviček 2 rozkrojené kukuřice 800 g oloupaných fialových brambor Bylinky na pesto 50 g bazalky 50 ml olivového oleje 50 ml rostlinného oleje Sůl, pepř Postup  Vepřový steak připravíte dle tipů na...