Recepty

Svíčková na smetaně

Hovězí svíčková na smetaně patří bezesporu mezi klenoty české kuchyně. Existují desítky receptů na její přípravu, ovšem všechny mají jedno společné. Kvalitní suroviny a hlavně nikam nespěchat! K přípravě 4 porcí budete potřebovat: 600 g hovězího masa 200 g slaniny 120 g cibule 10...

Kachní prsa na mangoldu, pálené avokádo, miso, chilli a mandle

Ingredience: 800 g kachních prsou 800 g mangoldu 200 g avokáda 80 g miso pasty 2 ks pomeranče  100 g loupaných mandlí 150 g másla 2 ks chilli papričky 2 ks limetky   Na dochucení:čerstvě mletá mořská sůl, čerstvě mletý pepř   Postup:  1. Kachní p...

Holubí prsíčko s hruškovým pyré, foie gras a piemontským oříškem

Ingredience:   Hruškové pyré:  300 g hrušek Hruškový džus 100%Agar (též Agar-Agar) cukr šafrán   Holubí prsíčka: 2 ks holubí prso pepř, sůl   Kuličky: 150g Foie gras 0,04 koňak Armagnac 4dcl Bílé, sladké víno (doporučujeme Loupiac) Cukr Agar   Na ozdobu&n...

Roládka plněná s nádivkou, servírovaná na polníčkovém salátku

Ingredience na roládku (na 4 porce): 4 ks kuřecího stehna vykoštěného s kůží 1 lžička nasekané petrželky 2 ks vejce (žloutek a bílek zvlášť) 1 snítek tymiánu 2 ks žampiónů 1 cibule 1 stroužek česneku 2 plátky toastového chleba na kostičky 1 lžička olivového oleje   Ingredience n...

Supréme z jarního kuřete & Salátek z manga, čerstvého sýra a koriandru

Ingredience na 4 porce: 4ks Kuřecí prsa s kostí a kůží cca 120g kus 1 lžíce olivového oleje Sůl, pepř na ochucení masa   Ingredience na 4 porce salátu 150g manga na kostičky 50g hráškových lusků, nakrájených na nudličky 50g sýru feta na kostičky 1 lžička krájených sušených rajčat ...

Krémová polévka z mladého špenátu, zastřené vejce, bylinkové krutonky

 Ingredience na 4 porce 1 bílá cibule nakrájené na kostičky 2 lžíce másla 1 stroužek česneku 2 lžíce hladké mouky 1l mléka 200g čerstvých špenátových listů 100ml smetany Sůl, pepř a muškátový oříšek na ochucení 4 vejce 1 lžíce octu     Na krutonky 4 plátky bílého toastov...

Jehněčí kýta na bylinkách, pečená v kořenové zelenině

Ingredience na 4 porce 800g jehněčí kýty s kostí rozdělené na 4 porce Sůl a čerstvě mletý pepř na okořenění masa   6 lžic olivového oleje 1 lžička nasekaného rozmarýnu 1 lžička nasekaného tymiánu 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky 1 velká bílá cibule nakrájená na měsíčky 1/4...

Filetovaný flank steak, luštěninové ragú se zeleninou a bylinkami

Ingredience pro 4 osoby: 600g flank steaku z vyzrálého hovězího masa sůl, pepř olivový olej na potření masa   Na ragú: 200g uvařených luštěnin – barevná čočka, mungo fazole, fava fazole 150g čerstvé zeleniny- paprika, červená cibule, mrkev- nakrájené na kostičky česnek, bylinky na ochuc...

Filátko z ryby, fenyklový salát s citrusy a koprem, grilovaná baby karotka

  Na 4 porce 4 filety z ryby s kůží Sůl. Pepř, olivový olej 4 baby karotky nakrájené na plátky Na salát: 2 čerstvé fenykly – nakrájené na nudličky 2 lžíce olivového oleje Sůl, pepř, nasekaný kopr cca 1 lžíce Šťáva a segmenty z 1 pomeranče Šťáva a segmenty z 1 lime...

Bulgur s červenou řepou, grilovanou cuketou a ředkvičkou - varianta s tofu

Na 4 porce 200 g bulguru 1 velká syrová nastrouhaná červená řepa Sůl, pepř, olivový olej 300 ml zeleninového vývaru 1 cuketa na plátky 4 ředkvičky na plátky 2 šalotky na kostičky 2 stroužky česneku na kostičky Bylinky – oregano, bazalka nasekané a na ozdobu Postup: Na olivovém oleji ...