Recepty

Filátko z ryby, fenyklový salát s citrusy a koprem, grilovaná baby karotka

  Na 4 porce 4 filety z ryby s kůží Sůl. Pepř, olivový olej 4 baby karotky nakrájené na plátky Na salát: 2 čerstvé fenykly – nakrájené na nudličky 2 lžíce olivového oleje Sůl, pepř, nasekaný kopr cca 1 lžíce Šťáva a segmenty z 1 pomeranče Šťáva a segmenty z 1 limetky &...

Bulgur s červenou řepou, grilovanou cuketou a ředkvičkou - varianta s tofu

Na 4 porce 200g bulguru 1 velká syrová nastrouhaná červená řepa Sůl. Pepř, olivový olej 300ml zeleninového vývaru 1 cuketa na plátky 4 ředkvičky na plátky 2 šalotky na kostičky 2 stroužky česneku na kostičky Bylinky – oregano, bazalka nasekané a na ozdobu Postup: Na olivovém oleji orestujt...

Vepřový T-bone steak, grilovaná zelenina, fialové brambory, bylinkové pesto

Na 4 porce 4 vepřové steaky Sůl. Pepř, olivový olej na potření masa 8 ks ředkviček 2 rozkrojené kukuřice 800g oloupaných fialových brambor Bylinky na pesto 50g bazalky 50ml olivového oleje 50ml rostlinného oleje Sůl, pepř Postup: Vepřový steak připravíte dle tipů na steaky. Maso můžete gr...

Pečená dýně se slunečnicovými semínky a bylinkami, špenátový salát

Na 4 porce 1kg dýně hokkaido na plátky  2 lžíce slunečnicových semínek 1 lžíce medu 2 lžíce balsamico octu Bylinky dle chuti 4 lžíce olivového oleje Postup: Na olivovém oleji opečte dýni. Přidejte semínka med a zakápněte octem, nechte vyvařit a stáhněte z plamene. Přidejte bylinky, ...

Rumpsteak ze stařeného hovězího masa, zeleninová salsa, pečené brambory

   4 porce 1 kg steakového masa Sůl. Pepř. Olivový olej na potření Na salsu: 100g hrášku 100g kukuřice zrna 100g fazolí fava, nebo sojových bobů 1 velká červená cibule na kostičky Na ozdobu: 3 žampiony rozkrojené na půlky 2 rajčata Nasekané bylinky ze zahrádky – bazalka, nať, o...

Vyměňte štěpánskou husu za kohouta na červeném víně

Francouzská klasika, kohout na červeném víně, si pomalu nachází místo i v české kuchyni. Oproti tradiční české huse nebo pečené kachně je drůbeží maso kohouta podstatně zdravější, protože obsahuje méně tuku. Proč tedy lehounce nenabourat vánoční tradici Štěpánské husy a nevyměnit ji za koh...

Nejlepší recepty z krkovice

Krkovice patří k nejoblíbenějším částem vepřového. Má výbornou chuť, není suchá a hodí se k přípravě nejrůznějších pokrmů. Ne nadarmo se říká, že když řízek, tak z lehce prorostlé krkovičky. Vepřovou krkovici najdeme v přední čtvrtce za krkem prasete. Oproti jiným druhům ve...

Domácí chleba pečený v hrnci

Hitem posledních let v domácím pečení se nepochybně staly automatické pekárny chleba. Kdo by chtěl připravit křupavý a lahodný bochník bez investice do domácí pekárny, vystačí si i bez pece na chleba jen s obyčejnou troubou a hrncem.¨   Receptů na přípravu domácího chleba do troub...