Recepty

Vepřová panenka v parmské šunce

Ingredience 450 g vepřové panenky200 g parmské šunky200 g brambor50 g žampionů1 citron1 pomeranč1 limetka20 g brusinek10 g rozmarýnu10 g tymiánu5 g česnekučerstvě mletá mořská sůlčerstvě mletý pepř   Postup Nejprve si připravíme směs na maso z pomerančové, citrónové a limetkové kůry, brusin...

Krémová polévka s houbami a zeleninou

Suroviny na 2 porce Máslo 20 g kořenová zelenina 20 g šalotka 30 g česnek 3 g kuřecí vývar 500 ml citrónová šťáva z půlky citrónu zakysaná smetana 30 g tymián větvička 50 g lišek 130 g hnědých žampiónů brambory 130 g pórek 20 g bobkový list 2 ks nové koření 3 ks kmín 2 g máslová jíšk...

Kančí kýta s mandlovými kroketami a šípkovou omáčkou

Ingredience Kančí kýta    0,5 kg     kořenová zelenina    0,3 kg cibule     0,1 kg rajčata s plechovky 0,2 kg badyán, skořice, jalovec sůl, pepř dle chuti vývar               0,4l šípkový džem   0,42 k...

Houbové ragout

Suroviny na 2 porce Máslo 40 g kořenová zelenina 20 g šalotka 30 g česnek 6 g kuřecí vývar 100 ml šťáva z půlky citrónu zakysaná smetana 30 g tymián větvička lišky 100 g hnědý žampión 100 g sůl, pepř   Postup Šalotku pokrájíme najemno, česnek na plátky, houby na hrubší kousky, koř...

Bramborový koláč s marinovanou cibulí

Suroviny na jeden koláč koláč: olivový olej 50 ml česnek 20 g cibule 150 g brambory 1000 g vejce 5 ks hladkolistá petržel 2 g zakysaná smetana 60 g marinovaná cibule: česnek 2 g cibule 20 g med 10 g vinný ocet 10 g   Postup koláč: Na olivovém oleji restujeme česnek, cibuli a l...

Bramborové placky

Suroviny na 12 placek Brambory 500 g 250g hl. mouky 1,5 lžičky soli 15 g mletého máku 45g povidlové marmelády šťáva z půlky citrónu 20 g cukr moučka 30 g rozpuštěného másla   Postup Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme, propasírujeme a dáme odležet do ...

Candát s šouletem

  Ingredience 800 g candáta 100 g cizrny 100 g černé cizrny 100 g krup 100 g zeleného hrášku Domácí masový vývar 150 g másla 100 g jarní cibulky 50 g pažitky 100 g rajčat 3 větvičky tymiánu   Na dochucení Čerstvě mletá mořská sůl Čerstvě mletý pepř   Postup Den před...

Domácí gnocchi s hříbky

Ingredience: Gnocchi 400 g brambor 500 g hrubozrnné mořské soli 150 g hladké mouky + na pomoučení válu 1 vejce   Hříbková omáčka 200 g anglické slaniny  2 lžíce másla 2 šalotky 2 snítky šalvěje 150 g lesních hub 2 lžičky hladké mouky 220 ml smetany na šlehání 100 ml mléka &...

Telecí líčka v koprovém velouté, šťouchané brambory s liškami

Ingredience: Telecí líčka  1 kg telecích líček 100 g mrkve 100 g celeru 100 g petržele 2 dcl červeného vína   Koprové velouté 2 lžíce másla 8 lžic hladké mouky  1 l domácího hovězího vývaru 4 lžíce čerstvého kopru  1 – 2 lžíce bílého balsamica 200 ml smetany ke šleh...

Dančí hřbet s kaštanovým pyré, kapusta, řepa pečená na soli

Ingredience: Dančí hřbet  800 g dančího hřbetu bez kosti   Kaštanové pyré 500 g jedlých kaštanů 150 g třinového cukru 100 g hořké čokolády 250 ml vody 1 vanilkový lusk   Zelenina 1 kapusta 250 g zlaté řepy Olivový olej Balsamico ocet Snítky rozmarýnu   Na dochuc...