Ingredience:
500 g polohrubé mouky
120 g práškového cukru
150 g másla
300 ml mléka
1 kostka droždí
3 žloutky čerstvých vajec
50 g rozinek namočených v rumu
jemně strouhaná citronová kůra
1 vanilkový cukr
sůl
1 vejce na pomazání
nasekané mandle na posypání
Postup:
Všechny ingredience smíchejte a vypracujte těsto. Do řídšího těsta vždy můžet přidat ještě trochu mouky a pak nechte aspoň hodinu kynout.
Následně těsto propracujte a vytvořte 1 nebo 2 bochánky, které pak necháte dalších 30 minut kynout.
Takto připravené bochánky potřete se žloutkem, posypte nasekanými mandlemi a nařízněte do křížku. Vložte do nízkého hrnce s nepřinavým povrchem.
Předehřejte troubu na 160 stupnů a pečtě po dobu 35 minut.
Mazanec nechte vychládnout, lehce pocukrujte a můžete nakrájet.
Pro pečení vyzkoušejte naše kastroly s nepřilnavým povrchem. Krásně drží tvar a výsledek vás překvapí. TEQ 248 nízký hrnec