Mazanec naší babičky

Ingredience:

500 g polohrubé mouky

120 g práškového cukru

150 g másla

300 ml mléka

1 kostka droždí

3 žloutky čerstvých vajec

50 g rozinek namočených v rumu

jemně strouhaná citronová kůra

1 vanilkový cukr

sůl

 

1 vejce na pomazání

 nasekané mandle na posypání

 

Postup:

Všechny ingredience smíchejte a vypracujte těsto. Do řídšího těsta vždy můžet přidat ještě trochu mouky a pak nechte aspoň hodinu kynout. 

Následně těsto propracujte a vytvořte 1 nebo 2 bochánky, které pak necháte dalších 30 minut kynout. 

Takto připravené bochánky potřete se žloutkem, posypte nasekanými mandlemi a nařízněte do křížku. Vložte do nízkého hrnce s nepřinavým povrchem.

Předehřejte troubu na 160 stupnů a pečtě po dobu 35 minut.

 

Mazanec nechte vychládnout, lehce pocukrujte a můžete nakrájet.

Pro pečení vyzkoušejte naše kastroly s nepřilnavým povrchem. Krásně drží tvar a výsledek vás překvapí. TEQ 248 nízký hrnec

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení