Houbové ragout

Suroviny na 2 porce

Máslo 40 g

kořenová zelenina 20 g

šalotka 30 g

česnek 6 g

kuřecí vývar 100 ml

šťáva z půlky citrónu

zakysaná smetana 30 g

tymián větvička

lišky 100 g

hnědý žampión 100 g

sůl, pepř

 

Postup

Šalotku pokrájíme najemno, česnek na plátky, houby na hrubší kousky, kořenovou zeleninu na větší plátky, tymián najemno. Teflonovou pánev Titano rozpálíme. Správnou teplotu pánve ověří pár kapek vody. Vložíme máslo a pozvolna rozpouštíme. Na másle orestujeme šalotku, česnek, houby, kořenovou zeleninu, tymián. Vše zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Mírně podlijeme kuřecím vývarem a vše redukujeme do omáčkové konzistence. Jako vhodnou přílohu volíme rozpečenou bagetu nebo chléb. Jelikož je pánev vyrobena z kvalitní slitiny, je údržba snadná. Do rozpálené nádoby po vaření nalijeme studenou vodu a zbytky jídla se odplaví.

 

Tip šéfkuchaře

Houby a zeleninu je vhodné vařit na skus. Množství šťávy redukujeme jen tak, aby plně pokryla suroviny.