Suroviny na jeden koláč
koláč:
olivový olej 50 ml
česnek 20 g
cibule 150 g
brambory 1000 g
vejce 5 ks
hladkolistá petržel 2 g
zakysaná smetana 60 g
marinovaná cibule:
česnek 2 g
cibule 20 g
med 10 g
vinný ocet 10 g
Postup
koláč:
Na olivovém oleji restujeme česnek, cibuli a loupané brambory na kolečka, osolíme, opepříme a orestujeme doměkka.
V misce si smícháme vejce s nasekanou petrželí a přidáme na rozpálenou pánev. Chvíli necháme na sporáku a dopečeme v troubě do zlatova.
marinovaná cibule:
Cibuli nakrájíme na tenké pásky. Nakrájenou cibuli zalejeme octem. Přidáme med a špetku soli a necháme odležet min. 30 minut.
Tip šéfkuchaře
Koláč zdobíme zakysanou smetanou smíchanou s rozdrceným stroužkem česneku.