Bramborový koláč s marinovanou cibulí

Suroviny na jeden koláč

koláč:

olivový olej 50 ml

česnek 20 g

cibule 150 g

brambory 1000 g

vejce 5 ks

hladkolistá petržel 2 g

zakysaná smetana 60 g

marinovaná cibule:

česnek 2 g

cibule 20 g

med 10 g

vinný ocet 10 g

 

Postup

koláč:

Na olivovém oleji restujeme česnek, cibuli a loupané brambory na kolečka, osolíme, opepříme a orestujeme doměkka.

V misce si smícháme vejce s nasekanou petrželí a přidáme na rozpálenou pánev. Chvíli necháme na sporáku a dopečeme v troubě do zlatova.

marinovaná cibule:

Cibuli nakrájíme na tenké pásky. Nakrájenou cibuli zalejeme octem. Přidáme med a špetku soli a necháme odležet min. 30 minut.

 

Tip šéfkuchaře

Koláč zdobíme zakysanou smetanou smíchanou s rozdrceným stroužkem česneku.