Bramborový koláč s marinovanou cibulí

Suroviny na jeden koláč

koláč:

olivový olej 50 ml

česnek 20 g

cibule 150 g

brambory 1000 g

vejce 5 ks

hladkolistá petržel 2 g

zakysaná smetana 60 g

marinovaná cibule:

česnek 2 g

cibule 20 g

med 10 g

vinný ocet 10 g

 

Postup

koláč:

Na olivovém oleji restujeme česnek, cibuli a loupané brambory na kolečka, osolíme, opepříme a orestujeme doměkka.

V misce si smícháme vejce s nasekanou petrželí a přidáme na rozpálenou pánev. Chvíli necháme na sporáku a dopečeme v troubě do zlatova.

marinovaná cibule:

Cibuli nakrájíme na tenké pásky. Nakrájenou cibuli zalejeme octem. Přidáme med a špetku soli a necháme odležet min. 30 minut.

 

Tip šéfkuchaře

Koláč zdobíme zakysanou smetanou smíchanou s rozdrceným stroužkem česneku.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení