Candát s šouletem

 

Ingredience

800 g candáta

100 g cizrny

100 g černé cizrny

100 g krup

100 g zeleného hrášku

Domácí masový vývar

150 g másla

100 g jarní cibulky

50 g pažitky

100 g rajčat

3 větvičky tymiánu

 

Na dochucení

Čerstvě mletá mořská sůl

Čerstvě mletý pepř

 

Postup

Den předem si namočte obě cizrny a kroupy do vody – každou luštěninu zvlášť

Nabobtnalé je opět samostatně uvařte v dostatečném množství vývaru. Vývar sceďte a dejte stranou, luštěniny smíchejte.

Nakrájejte si jarní cibullku, z rajčat odstraňte dužinu a nakrájejte je na kostičky. Máte-li hrášek mražený, připravte jej ohřátím ve vodě.

Šalotku nakrájejte na jemno a nechte na másle s tymiánem zesklovatět.

Hrnec odstraňte z ohně, přidejte luštěniny I zeleninovou směs, podlijte trochou vývaru, v kterém se vařily kroupy, osolte, opepřete a dejte na 35 minut do trouby rozehřáté na 180 °C.

Rozmíchejte se změklým máslem a nechte ještě 15 minut prohřát.

Candáta nakrájejte na filety a osolte. Na pánvi rozehřejte olej a rybu lehce osmažte z obou stran. Poté na filet vložte plátek másla a pečte v troubě cca 5 minut při 180 °C.

Ozdobte nakrájenou pažitkou a podávejte jako alternativu ke kaprovi a bramborovému salátu jako štědrovečerní menu.

 

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení