Domácí chléb z 5ti přísad

Chléb, který připravíte za pár minut je k nezaplacení. Zejména, pokud nemáte opravdu hodně času, ale máte touhu provonět celý váš domov omamnou vůní křupavého čerstvého chleba. Vydrží vám i celý týden, ale popravdě, sníte ho na jedno posezení.

Ingredience:


500 g tmavé mouky - špaldová, chlebová mouka, lněná nebo kombinace
1 lžička soli
1 lžička krystalového nebo třtinového cukru
1 lžička sody
500 ml bílého neochucený hustého jogurtu

- případně různé semínka podle chuti

 

Postup:

Pokud máte více času, přesejte mouku. Přidejte do mouky cukr, sůl, sodu a smíchejte s jogurtem. Ideální je opravdu hustý, poctivý, řeckého typu. Směs vypracujte vidličkou nebo rukou. Stačí jemně spojit ingredience do tvaru bochníku. Těsto bude trošku lepkavé, ale je to v pořádku. Těsto posypte trochou mouky a přeneste  si do nízkého hrnce nebo pekáče s nepřipnavým povrchem

 

Předehřejte troubu a pečte na 180 stupňů zhruba 50 minut. Po upečení ho položte na mřížku a nechte vychladnout. Snažte se vydržet a nekrájejte ho ihned.

Trpělivost chutný chlebík přináší. Má neskutečně křupavou propečenou kůrku a uvnitř se mi podaří obvykle hustší konzistence. Je to díky mixu semínek, které přidávám. Když přesejete mouku a použijete jen špaldovou, měl by být vláčný a mít "očka". 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení