Krémová polévka s houbami a zeleninou

Suroviny na 2 porce

Máslo 20 g

kořenová zelenina 20 g

šalotka 30 g

česnek 3 g

kuřecí vývar 500 ml

citrónová šťáva z půlky citrónu

zakysaná smetana 30 g

tymián větvička

50 g lišek

130 g hnědých žampiónů

brambory 130 g

pórek 20 g

bobkový list 2 ks

nové koření 3 ks

kmín 2 g

máslová jíška 10 g

sůl, pepř

 

Postup

Indukční pánev Titano rozehřejeme na jakémkoliv typu ohřevu. Optimálně rozpálenou pánev ověříme pár kapkami vody. Máslo necháme na pánvi zpěnit. Vložíme najemno nakrájenou šalotku, tymián a česnek na plátky. Vše mírně orestujeme. Poté vložíme na malé kostičky pokrájené brambory, kořenovou zeleninu na kolečka. Žampióny a lišky překrájíme na větší kousky a vložíme k ostatním surovinám do pánve a zarestujeme, přidáme koření a zalejeme kuřecím vývarem. Brambory pokrájíme na kostičky, předvaříme v osolené vodě a přidáme do pánve. Po 5 minutách přidáme máslovou jíšku a povaříme dalších 20 minut. Podle potřeby přiléváme vývar. Polévku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Při servírování zdobíme zakysanou smetanou.

 

Tip šéfkuchaře

Pokud chcete uvařit bezlepkovou variantu bez přidání mouky. Na začátku vaření přidejte najemno nastrouhanou syrovou bramboru a v postupu vynechejte máslovou jíšku.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení