Suroviny na 2 porce
Máslo 20 g
kořenová zelenina 20 g
šalotka 30 g
česnek 3 g
kuřecí vývar 500 ml
citrónová šťáva z půlky citrónu
zakysaná smetana 30 g
tymián větvička
50 g lišek
130 g hnědých žampiónů
brambory 130 g
pórek 20 g
bobkový list 2 ks
nové koření 3 ks
kmín 2 g
máslová jíška 10 g
sůl, pepř
Postup
Indukční pánev Titano rozehřejeme na jakémkoliv typu ohřevu. Optimálně rozpálenou pánev ověříme pár kapkami vody. Máslo necháme na pánvi zpěnit. Vložíme najemno nakrájenou šalotku, tymián a česnek na plátky. Vše mírně orestujeme. Poté vložíme na malé kostičky pokrájené brambory, kořenovou zeleninu na kolečka. Žampióny a lišky překrájíme na větší kousky a vložíme k ostatním surovinám do pánve a zarestujeme, přidáme koření a zalejeme kuřecím vývarem. Brambory pokrájíme na kostičky, předvaříme v osolené vodě a přidáme do pánve. Po 5 minutách přidáme máslovou jíšku a povaříme dalších 20 minut. Podle potřeby přiléváme vývar. Polévku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Při servírování zdobíme zakysanou smetanou.
Tip šéfkuchaře
Pokud chcete uvařit bezlepkovou variantu bez přidání mouky. Na začátku vaření přidejte najemno nastrouhanou syrovou bramboru a v postupu vynechejte máslovou jíšku.