Ingredience Na 4 porce 1 kg dýně hokkaido na plátky 2 lžíce slunečnicových semínek 1 lžíce medu 2 lžíce balsamico octu Bylinky dle chuti 4 lžíce olivového oleje Postup Na olivovém oleji opečte dýni. Přidejte semínka med a zakápněte octem, nechte vyvařit a stáhněte z plamene. Přid...
Recepty, Strana 5
Ingredience Na 4 porce 1 kg steakového masa Sůl. Pepř. Olivový olej na potření Na salsu 100 g hrášku 100 g kukuřice zrna 100 g fazolí fava, nebo sojových bobů 1 velká červená cibule na kostičky Na ozdobu 3 žampiony rozkrojené na půlky 2 rajčata Nasekané bylinky ze zahrádky – bazalka...
Francouzská klasika, kohout na červeném víně, si pomalu nachází místo i v české kuchyni. Oproti tradiční české huse nebo pečené kachně je drůbeží maso kohouta podstatně zdravější, protože obsahuje méně tuku. Proč tedy lehounce nenabourat vánoční tradici Štěpánské husy a nevyměnit ji za koh...
Krkovice patří k nejoblíbenějším částem vepřového. Má výbornou chuť, není suchá a hodí se k přípravě nejrůznějších pokrmů. Ne nadarmo se říká, že když řízek, tak z lehce prorostlé krkovičky. Vepřovou krkovici najdeme v přední čtvrtce za krkem prasete. Oproti jiným druhům ve...
Hitem posledních let v domácím pečení se nepochybně staly automatické pekárny chleba. Kdo by chtěl připravit křupavý a lahodný bochník bez investice do domácí pekárny, vystačí si i bez pece na chleba jen s obyčejnou troubou a hrncem.¨ Receptů na přípravu domácího chleba do trouby ...