Vepřová panenka v parmské šunce

Ingredience

450 g vepřové panenky
200 g parmské šunky
200 g brambor
50 g žampionů
1 citron
1 pomeranč
1 limetka
20 g brusinek
10 g rozmarýnu
10 g tymiánu
5 g česneku
čerstvě mletá mořská sůl
čerstvě mletý pepř

 

Postup

Nejprve si připravíme směs na maso z pomerančové, citrónové a limetkové kůry, brusinek, rozmarýnu, tymiánu a rozdrceného česneku. Touto směsí potřeme nasolené a opepřené maso.
Maso zabalíme do parmské šunky, pokapeme šťávou z limetek a pomerančů a necháme tři hodiny uležet.
Poté orestujeme v pekáči s nepřilnavým povrchem. Tím se vyhneme nutnosti vymazání nádobí tukem a vaříme tak zdravěji. Pečeme společně s bramborami a žampiony při teplotě 140 °C po dobu 20 minut.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení