Vepřová panenka v parmské šunce

Ingredience

450 g vepřové panenky
200 g parmské šunky
200 g brambor
50 g žampionů
1 citron
1 pomeranč
1 limetka
20 g brusinek
10 g rozmarýnu
10 g tymiánu
5 g česneku
čerstvě mletá mořská sůl
čerstvě mletý pepř

 

Postup

Nejprve si připravíme směs na maso z pomerančové, citrónové a limetkové kůry, brusinek, rozmarýnu, tymiánu a rozdrceného česneku. Touto směsí potřeme nasolené a opepřené maso.
Maso zabalíme do parmské šunky, pokapeme šťávou z limetek a pomerančů a necháme tři hodiny uležet.
Poté orestujeme v pekáči s nepřilnavým povrchem. Tím se vyhneme nutnosti vymazání nádobí tukem a vaříme tak zdravěji. Pečeme společně s bramborami a žampiony při teplotě 140 °C po dobu 20 minut.