Mořský vlk s mladou jarní zeleninou a dvěma druhy pyré

Ingredience

Filet z mořského vlka

Ředkvičky

Fenykl

Karotka

Červená řepa

Jablko

Olivový olej

50 ml smetany – 12 %

300 ml zeleninového nebo rybího vývaru

 

Na dochucení

Čerstvě mletá mořská sůl

Čerstvě mletý pepř

Špetka muškátového oříšku

 

 

Postup:

Začněte s přípravou obou druhů pyré

Karotky a jablko omyjte, oškrábejte a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a mrkev s půlkou jablka krátce poduste. Zalijte polovinou vývaru a povařte asi 15 minut. Vlijte smetanu a rozmixujte směs na pyré, osolte, opepřete a poprašte muškátovým oříškem. Totéž udělejte s červenou řepou a druhou polovinou jablka.

Ugrilujte mořského vlka

Plátky mořského vlka opláchněte a osušte, dochuťte solí a pepřem. Rozehřejte grilovací pánev (můžete přidat i trochu oleje) a z obou stran na něm rybu opečte.

 

 

Před servírováním rybu ozdobte

Fenykl omyjte, odstraňte pár vrchních listů a odkrojte zelené části. Zbytek rozkrojte na čtvrtiny. Filety podávejte s nakrájenými ředkvičkami a fenyklem, ozdobte kopečky pyré.

 

 

Dobrou chuť!