Mořský vlk s mladou jarní zeleninou a dvěma druhy pyré

Ingredience

Filet z mořského vlka

Ředkvičky

Fenykl

Karotka

Červená řepa

Jablko

Olivový olej

50 ml smetany – 12 %

300 ml zeleninového nebo rybího vývaru

 

Na dochucení

Čerstvě mletá mořská sůl

Čerstvě mletý pepř

Špetka muškátového oříšku

 

 

Postup:

Začněte s přípravou obou druhů pyré

Karotky a jablko omyjte, oškrábejte a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a mrkev s půlkou jablka krátce poduste. Zalijte polovinou vývaru a povařte asi 15 minut. Vlijte smetanu a rozmixujte směs na pyré, osolte, opepřete a poprašte muškátovým oříškem. Totéž udělejte s červenou řepou a druhou polovinou jablka.

Ugrilujte mořského vlka

Plátky mořského vlka opláchněte a osušte, dochuťte solí a pepřem. Rozehřejte grilovací pánev (můžete přidat i trochu oleje) a z obou stran na něm rybu opečte.

 

 

Před servírováním rybu ozdobte

Fenykl omyjte, odstraňte pár vrchních listů a odkrojte zelené části. Zbytek rozkrojte na čtvrtiny. Filety podávejte s nakrájenými ředkvičkami a fenyklem, ozdobte kopečky pyré.

 

 

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení