Ingredience Filet z mořského vlka Ředkvičky Fenykl Karotka Červená řepa Jablko Olivový olej 50 ml smetany – 12 % 300 ml zeleninového nebo rybího vývaru
Na dochucení Čerstvě mletá mořská sůl Čerstvě mletý pepř Špetka muškátového oříšku |
![]() |
Postup:
Začněte s přípravou obou druhů pyré
Karotky a jablko omyjte, oškrábejte a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a mrkev s půlkou jablka krátce poduste. Zalijte polovinou vývaru a povařte asi 15 minut. Vlijte smetanu a rozmixujte směs na pyré, osolte, opepřete a poprašte muškátovým oříškem. Totéž udělejte s červenou řepou a druhou polovinou jablka.
Ugrilujte mořského vlka Plátky mořského vlka opláchněte a osušte, dochuťte solí a pepřem. Rozehřejte grilovací pánev (můžete přidat i trochu oleje) a z obou stran na něm rybu opečte. |
![]() |
Před servírováním rybu ozdobte
Fenykl omyjte, odstraňte pár vrchních listů a odkrojte zelené části. Zbytek rozkrojte na čtvrtiny. Filety podávejte s nakrájenými ředkvičkami a fenyklem, ozdobte kopečky pyré.
Dobrou chuť!