Poklidný Vánoční čas prožitý s těmi nejbližšími. Již máte krásně naklizeno a návštěva pomalu klepe na dveře. Ale co na stůl? Kapr byl včera a dnes byste mohli vyzkoušet vinnou klobásu. Nebojte se její přípravy, je velmi jednoduchá a rychlá. Není se čeho bát.
Pro 4 osoby
800 gramů vinné klobásy
Hladká mouka (v té klobásu obalujeme)
Špejle
olej
Postup
Nejdříve vinnou klobásu zatočíme do šneků a zafixujeme špejlemi, aby držela svůj tvar. Takto zamotané klobásy obalíme v hladké mouce. Vše naskládáme na plech či pánev s rozpáleným olejem a pečeme/ smažíme po obou stranách do růžova.
Podávat můžeme s bramborovou kaší, ale pečivo také postačí.
DOBROU CHUŤ
Nás tip: Klobásu můžete smažit na jedné z našich titanových pánví.
Např. https://www.extra-nadobi.cz/home/5-panev-titanova-pro-guss-243-8594062711063.html
Pokud jste se rozhodli klobásu raději péct, nezoufejte, některé naše hrnce se dají vložit do trouby nebo máme i vlastní pekáč.