Vinná klobása

 

Poklidný Vánoční čas prožitý s těmi nejbližšími. Již máte krásně naklizeno a návštěva pomalu klepe na dveře.  Ale co na stůl? Kapr byl včera a dnes byste mohli vyzkoušet vinnou klobásu. Nebojte se její přípravy, je velmi jednoduchá a rychlá. Není se čeho bát.

 

Pro 4 osoby

800 gramů vinné klobásy

Hladká mouka (v té klobásu obalujeme)

Špejle

olej

Postup

Nejdříve vinnou klobásu zatočíme do šneků a zafixujeme špejlemi, aby držela svůj tvar. Takto zamotané klobásy obalíme v hladké mouce. Vše naskládáme na plech či pánev s rozpáleným olejem a pečeme/ smažíme po obou stranách do růžova.

 

Podávat můžeme s bramborovou kaší, ale pečivo také postačí.

DOBROU CHUŤ

Nás tip: Klobásu můžete smažit na jedné z našich titanových pánví.

Např. https://www.extra-nadobi.cz/home/5-panev-titanova-pro-guss-243-8594062711063.html

Pokud jste se rozhodli klobásu raději péct, nezoufejte, některé naše hrnce se dají vložit do trouby nebo máme i vlastní pekáč.

Např. https://www.extra-nadobi.cz/ctyrhranne-pekace/155-titano-grilovaci-viko-black-8594062716990.html?search_query=do+trouby&results=79