Jehněčí kýta na bylinkách, pečená v kořenové zelenině

Ingredience na 4 porce

800g jehněčí kýty s kostí rozdělené na 4 porce

Sůl a čerstvě mletý pepř na okořenění masa

 

6 lžic olivového oleje

1 lžička nasekaného rozmarýnu

1 lžička nasekaného tymiánu

2 stroužky česneku nakrájeného na plátky

1 velká bílá cibule nakrájená na měsíčky

1/4 celeru nakrájeného na plátky

1 petržel nakrájený na plátky

1 velká mrkev nakrájená na kolečka

4 stonky řapíkatého celeru nakrájeného na širší plátky

4 velké oprané brambory, nakrájené na větší kostky

1 červená řepa nakrájená na měsíčky

0,5l hovězího nebo kuřecího vývaru

Sůl a čerstvě mletý pepř na ochucení zeleniny

 

Postup

Pláty jehněčí kýty zprudka orestujeme na olivovém oleji ve větší pánvi nebo na pekáčku. Vyjmeme a postupně přidáme nakrájenou zeleninu a brambory, krátce opečeme, vrátíme maso a zalijeme polovinou vývaru. Vše ochutíme nasekanými bylinkami a česnekem. Přiklopíme pokličkou a za občasného míchání a podlévání dusíme do měkka.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení