Ingredience na 4 porce
800g jehněčí kýty s kostí rozdělené na 4 porce
Sůl a čerstvě mletý pepř na okořenění masa
6 lžic olivového oleje
1 lžička nasekaného rozmarýnu
1 lžička nasekaného tymiánu
2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
1 velká bílá cibule nakrájená na měsíčky
1/4 celeru nakrájeného na plátky
1 petržel nakrájený na plátky
1 velká mrkev nakrájená na kolečka
4 stonky řapíkatého celeru nakrájeného na širší plátky
4 velké oprané brambory, nakrájené na větší kostky
1 červená řepa nakrájená na měsíčky
0,5l hovězího nebo kuřecího vývaru
Sůl a čerstvě mletý pepř na ochucení zeleniny
Postup
Pláty jehněčí kýty zprudka orestujeme na olivovém oleji ve větší pánvi nebo na pekáčku. Vyjmeme a postupně přidáme nakrájenou zeleninu a brambory, krátce opečeme, vrátíme maso a zalijeme polovinou vývaru. Vše ochutíme nasekanými bylinkami a česnekem. Přiklopíme pokličkou a za občasného míchání a podlévání dusíme do měkka.