Jehněčí kýta na bylinkách, pečená v kořenové zelenině

Ingredience na 4 porce

800g jehněčí kýty s kostí rozdělené na 4 porce

Sůl a čerstvě mletý pepř na okořenění masa

 

6 lžic olivového oleje

1 lžička nasekaného rozmarýnu

1 lžička nasekaného tymiánu

2 stroužky česneku nakrájeného na plátky

1 velká bílá cibule nakrájená na měsíčky

1/4 celeru nakrájeného na plátky

1 petržel nakrájený na plátky

1 velká mrkev nakrájená na kolečka

4 stonky řapíkatého celeru nakrájeného na širší plátky

4 velké oprané brambory, nakrájené na větší kostky

1 červená řepa nakrájená na měsíčky

0,5l hovězího nebo kuřecího vývaru

Sůl a čerstvě mletý pepř na ochucení zeleniny

 

Postup:

Pláty jehněčí kýty zprudka orestujeme na olivovém oleji ve větší pánvi nebo na pekáčku. Vyjmeme a postupně přidáme nakrájenou zeleninu a brambory, krátce opečeme, vrátíme maso a zalijeme polovinou vývaru. Vše ochutíme nasekanými bylinkami a česnekem. Přiklopíme pokličkou a za občasného míchání a podlévání dusíme do měkka.