Lívance od Jakuba

Ingredience

 

20 g droždí

1 lžíce cukru

250 ml mléka

250 ml zakysané smetany

300 g polohrubé mouky

2 ks vejce

špetka soli

1 lžíce másla

rostlinný olej na smažení

 

Dále si připravte

oříškový krém
práškový cukr
hrozny

 

 

Postup

V prvním kroku nechte vzejít kvásek ze 100 ml vlažného mléka, lžičky cukru a droždí.
Následně vejce, zakysanou smetanu a zbytek mléka dobře smíchejte s moukou, se solí a s rozpuštěným máslem. Nakonec vmíchejte i kvásek.
Takto získané řídké těsto nechte vykynout asi 45 minut.
Lívanečky připravíte i na pánvi, stačí jen šikovně pracovat s obracečkou nebo polévkovou lžící a tvarovat lívance, které usmažíte po obou stranách do zlatova.

 
Vyzkoušejte naše pánev s nepřilnavým povrchem a úspěch je zaručen!