Lívance od Jakuba

Ingredience

 

20 g droždí

1 lžíce cukru

250 ml mléka

250 ml zakysané smetany

300 g polohrubé mouky

2 ks vejce

špetka soli

1 lžíce másla

rostlinný olej na smažení

 

Dále si připravte

oříškový krém
práškový cukr
hrozny

 

 

Postup

V prvním kroku nechte vzejít kvásek ze 100 ml vlažného mléka, lžičky cukru a droždí.
Následně vejce, zakysanou smetanu a zbytek mléka dobře smíchejte s moukou, se solí a s rozpuštěným máslem. Nakonec vmíchejte i kvásek.
Takto získané řídké těsto nechte vykynout asi 45 minut.
Lívanečky připravíte i na pánvi, stačí jen šikovně pracovat s obracečkou nebo polévkovou lžící a tvarovat lívance, které usmažíte po obou stranách do zlatova.

 
Vyzkoušejte naše pánev s nepřilnavým povrchem a úspěch je zaručen! 
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení