Ingredience
20 g droždí 1 lžíce cukru 250 ml mléka 250 ml zakysané smetany 300 g polohrubé mouky 2 ks vejce špetka soli 1 lžíce másla rostlinný olej na smažení
Dále si připravte oříškový krém |
![]() |
Postup
V prvním kroku nechte vzejít kvásek ze 100 ml vlažného mléka, lžičky cukru a droždí.
Následně vejce, zakysanou smetanu a zbytek mléka dobře smíchejte s moukou, se solí a s rozpuštěným máslem. Nakonec vmíchejte i kvásek.
Takto získané řídké těsto nechte vykynout asi 45 minut.
Lívanečky připravíte i na pánvi, stačí jen šikovně pracovat s obracečkou nebo polévkovou lžící a tvarovat lívance, které usmažíte po obou stranách do zlatova.
Vyzkoušejte naše pánev s nepřilnavým povrchem a úspěch je zaručen! |
![]() |