Parmezánové rizoto s grilovanými krevetami

Ingredience

Rizoto

200g kulatozrnné rýže

100 g šalotky

300 g oloupaných krevet

10 ks cherry rajčátek

1 ks menší cukety

500 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru

100 g parmazánu

30 g másla

0,5 dcl bílého vína

Olivový olej

 

Na dochucení

Čerstvě mletá mořská sůl

Čerstvě mletý pepř

 
 
Postup

Na rozpálenou hlubokou pánev s olejem přidejte šalotku a osmahněte ji do zlatova. Přisypte rýži a asi tři minuty ji restujte. Zastříkněte troškou bílého vína, víno nechte odpařit. Nachystejte si teplý vývar a pomalu jej po naběračkách přilévejte za stálého míchání k rýži (vývar vždy nechte do rýže vsáknout a teprve poté přilejte další naběračku). Výsledkem má být rýže, která je na povrchu jemně mazlavá a na skus tzv. al dente (trvá to asi 18 minut).

Osolte, opepřete. Máslo nakrájejte na kousky a nechte jej trochu změknout, pak postupně přimíchávejte do rýže, dokud se zcela nerozpustí. Nakonec zasypte zhusta parmazánem nastrouhaným na jemném struhadle.
Rozpalte gril a oloupané krevety ogrilujte z obou stran. Ke konci přidejte na gril také celá cherry rajčátka a nakrájené kousky cukety.

Podávejte na mělkém talíři, můžete dozdobit ještě hoblinkami parmazánu.

Připravte vynikající rizoto v některém z našich titanových hrnců!

 

Titanový hrnec TITANO ind.rendlík  PROGUSS hrnec

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení