Holubí prsíčko s hruškovým pyré, foie gras a piemontským oříškem

Obrázek článku
 
Ingredience

Hruškové pyré: 

300 g hrušek

Hruškový džus

100%Agar (též Agar-Agar)

cukr

šafrán

 

Holubí prsíčka:

2 ks holubí prso

pepř, sůl

 

Kuličky

150g Foie gras

0,04 koňak Armagnac

4dcl Bílé, sladké víno (doporučujeme Loupiac)

Cukr

Agar

 

Na ozdobu  6 – 10 ks piemontských lískových oříšků

 

Postup

 

Připravte si hruškové pyré

Čerstvé hrušky oloupejte a odstraňte jadřince. Nakrájejte je na menší kousky, vložte do menšího hrnce a zalijte hruškovým džusem. Nechte rozvařit do měkka, následně přidejte Agar a dle potřeby také cukr. Propasírujte přes síto a v případě nutnosti slijte přebytečnou tekutinu.

Po té si směs rozdělte na dvě poloviny a do jedné vmíchejte snítky šafránu.

 

Ugrilujte holubí prsíčka

Holubí prsíčka očistěte, přidejte pepř a sůl a na kůži pečte pomalu na grilovací pánvi s nepřilnavým povrchem do růžova. Krátce opečte také z druhé strany. Nechte prsíčka 10 minut odpočinout a pak opět krátce opečte z obou stran.

 

TIP: Podávejte holuba s kuličkami Foie gras

Předehřejte si troubu na 200°C. Připravte si foie gras, odstraňte z nich žilky, dochuťte solí a pepřem. Zasypte cukrem a zalijte koňakem Armanac. Takto nechte foie gras v troubě cca 3 minuty zatáhnout. Před další úpravou je nezbytné nechat je důkladně vychladit. Foie gras vložte do mixéru a rozmixujte na hladkou pastu. Propasírujte přes sítko, až Vám vznikne tvárná hmota. Ručně z ní vytvarujte 3 – 4 cm kuličky a dejte je na chvíli do lednice.

V menším hrnci si svařte víno, cukr a agar, až se směs začne želírovat, opatrně v ní kuličky obalujte. Kuličky nechte uschnout např. na talíři a snažte se jich při manipulaci příliš nedotýkat, aby nebyly matné.

Na pánvi na sucho opražte lískové oříšky. Servírujte vždy holubí prso s klasickým i šafránovým hruškovým pyré, kuličku z foie gras a několik kusů lískových oříšků.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení