Štěpánská kachna na medu a pomerančích

Ingredience

4 kachní prsa

šalotka nebo červená cibule

česnek

3 lžíce rozinek

2 lžíce medu

1 pomerančová šťáva nebo pomerančový juice

800 g batátů

1 lžíce másla

50g baby špenátu

sůl, pepř

 

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 20 minut

Doba vaření: 30 minut + chladnutí

Náročnost: střední

 

Postup přípravy

Povařte v mírně osolené vodě batáty nakrájené na větší kostky, sceďte. Přidejte máslo, sůl, pepř. Před servírování baby špenát, vše dobře smíchejte.

Kachní prsa s kůží osolte, opepřete před grilováním. Na rozpálený pekáč nejdříve položte  kůží dolů. Krásně pouští tuk, rozhodně nepřidávat další, spíš slít část tuku. Z každé strany pečte 5 minut, pak vyjmete z pekáče. Do výpeku přidejte nakrájenou šalotku s česnekem, zalijte pomerančovou šťávou, nakonec přidejte med a rozinky. Vraťte kachnu do pekáče, a restujte jí na směsi s kůží nahoru, pod pokličkou.

 

Náš tip na domácí paštiku

Ingredience

100 g pečené kachní maso

bílé rozinky, nakládaný pepř – dle chuti

400 g máslo,

500 g drůbeží játra

250 ml červené víno

1 šalotka, nakrájená na kostku

1 stroužek česneku

1 snítka tymiánu

 

Postup přípravy

V hrnci rozpusťte 100 g másla a orestujte šalotku s česnekem, přidejte játra a tymián, opečte a zalijte červeným vínem, osolte a opepřete. Poduste do měkka a vyndejte tymián. Vložte do mixéru a přidejte zbytek másla, ochuťte a nalijte do forem, nebo do folie a nechte vychladnout.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení