Ingredience
4 kachní prsa
šalotka nebo červená cibule
česnek
3 lžíce rozinek
2 lžíce medu
1 pomerančová šťáva nebo pomerančový juice
800 g batátů
1 lžíce másla
50g baby špenátu
sůl, pepř
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut + chladnutí
Náročnost: střední
Postup přípravy
Povařte v mírně osolené vodě batáty nakrájené na větší kostky, sceďte. Přidejte máslo, sůl, pepř. Před servírování baby špenát, vše dobře smíchejte.
Kachní prsa s kůží osolte, opepřete před grilováním. Na rozpálený pekáč nejdříve položte kůží dolů. Krásně pouští tuk, rozhodně nepřidávat další, spíš slít část tuku. Z každé strany pečte 5 minut, pak vyjmete z pekáče. Do výpeku přidejte nakrájenou šalotku s česnekem, zalijte pomerančovou šťávou, nakonec přidejte med a rozinky. Vraťte kachnu do pekáče, a restujte jí na směsi s kůží nahoru, pod pokličkou.
Náš tip na domácí paštiku
Ingredience
100 g pečené kachní maso
bílé rozinky, nakládaný pepř – dle chuti
400 g máslo,
500 g drůbeží játra
250 ml červené víno
1 šalotka, nakrájená na kostku
1 stroužek česneku
1 snítka tymiánu
Postup přípravy
V hrnci rozpusťte 100 g másla a orestujte šalotku s česnekem, přidejte játra a tymián, opečte a zalijte červeným vínem, osolte a opepřete. Poduste do měkka a vyndejte tymián. Vložte do mixéru a přidejte zbytek másla, ochuťte a nalijte do forem, nebo do folie a nechte vychladnout.