Kapr na víně a čerstvé zelenině, salát z hrušky a zeleniny

 

Ingredience

4 podkovy kapra

1 citron

sůl, pepř, kmín

rostlinný olej

10 cherry rajčat­ / 3 barvy/

100g barevné papriky kapie

1 stroužek česneku

½ červené cibule

1dcl bílého vína

 

Postup přípravy

Podkovy nejdřív nasolíme, opepříme a okmínujeme + pokapeme citronovou šťávou. Necháme takto marinovat 10 minut.

Namarinovanou rybu opečeme z každé strany 3 minuty na titanové pánvi, vyndáme. Do výpeku přidáme nakrájenou zeleninu, lehce orestujeme, zastříkneme bílým vínem a vrátíme rybu do pánve. Posypeme s nasekanou petrželovou natí. Pod pokličkou dusíme 10 minut.

 

Ingredience na salát

1 zelená hruška

1 salátová okurka

1 svazek ředkviček

100g bílého jogurtu

1 limetka /šťáva/

2 lžíce nasekaného čerstvého kopru

pepř, sůl

 

Postup přípravy

Všechny ingredience salátu nakrájíme na kostičky, smícháme jogurtem a ochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou a přidáme nasekaný kopr. Necháme uležet 10 minut.