Steak z kotlety s vlažným salátkem z fenyklu a z pomeranče

 Ingredience

4 x 200g vyšší kotlety

sůl, pepř

olivový olej

 

 Ingredience na salát

jeden čerstvý fenikl

1 větší pomeranč, segmenty a štáva

špetka šafránu

1 granátové jablko

šťáva z jedné limetky

lžíce chia semínek

olivový olej

Postup přípravy

Kotletku z obou stran opepřit, osolit, a natřít rostlinným olejem. Na grilovací pánvi opečeme z každé strany 3 minuty. Potom co necháme zatáhnout opékáním, následně další 3 minuty z obou stran při snížené teplotě. Nakonec zabalíme do alobalu a necháme odpočívat.

 

Postup přípravy

Všechny zbylé ingredience salátu nakrájíme na kostičky, smícháme jogurtem a ochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou a přidáme nasekaný kopr. Necháme uležet 10 minut.

Fenykl lehce osmažíme na výpeku od kotlety a přidáme smíchané segmenty a šťávu z jednoho pomeranče, kousek zelené natě fenyklu a špetku šafránu.  Pro prohřátí fenykl přelijeme do misky a přidáme chia semínka a semínka z granátového jablka. Ochutíme solí, pepřem, pár kapky olivového oleje a šťávou z limetky.