Ingredience
4 x 200g vyšší kotlety
sůl, pepř
olivový olej
Ingredience na salát
jeden čerstvý fenikl
1 větší pomeranč, segmenty a štáva
špetka šafránu
1 granátové jablko
šťáva z jedné limetky
lžíce chia semínek
olivový olej
Postup přípravy
Kotletku z obou stran opepřit, osolit, a natřít rostlinným olejem. Na grilovací pánvi opečeme z každé strany 3 minuty. Potom co necháme zatáhnout opékáním, následně další 3 minuty z obou stran při snížené teplotě. Nakonec zabalíme do alobalu a necháme odpočívat.
Postup přípravy
Všechny zbylé ingredience salátu nakrájíme na kostičky, smícháme jogurtem a ochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou a přidáme nasekaný kopr. Necháme uležet 10 minut.
Fenykl lehce osmažíme na výpeku od kotlety a přidáme smíchané segmenty a šťávu z jednoho pomeranče, kousek zelené natě fenyklu a špetku šafránu. Pro prohřátí fenykl přelijeme do misky a přidáme chia semínka a semínka z granátového jablka. Ochutíme solí, pepřem, pár kapky olivového oleje a šťávou z limetky.