Kachní prsa na mangoldu, pálené avokádo, miso, chilli a mandle

Ingredience:

800 g kachních prsou

800 g mangoldu

200 g avokáda

80 g miso pasty

2 ks pomeranče 

100 g loupaných mandlí

150 g másla

2 ks chilli papričky

2 ks limetky

 

Na dochucení:
čerstvě mletá mořská sůl, čerstvě mletý pepř

  Kachní prsa na mangoldu


Postup
 

Kachní prsa zbavte přebytečného tuku. Kůži nařízněte až k masu tak, aby tvořila mřížku. Potřete jednou chilli papričkou, zalijte šťávou z limetek a pomerančů a nechte v chladu marinovat alespoň hodinu.

Rozdrcené mandle smíchejte s miso pastou a na jemno nakrájenou chilli papričkou. Vmíchejte po lžicích změklé máslo, výsledek by neměl být řídký. Směs v tenké vrstvě naneste na pečící papír a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut. Pokud nebude konzistence pevná, snižte teplotu na cca 30 °C a v pootevřené troubě sušte. Po dopečení nalámejte na kousky.

Avokádo podélným řezem otevřete a zbavte pecky. Nakrájejte na větší kusy, polovinu z nich na sucho na pánvi opečte ze všech stran. Do druhé poloviny přidejte 100 g povoleného másla a vyšlehejte do hladka.

Listy mangoldu očistěte a spařte v osolené vroucí vodě.

Kachní prsa položte kůží dolů nasucho na rozpálenou pánev a opékejte cca 2 minuty. Obraťte a opečte i z druhé strany. Maso dejte do pekáče a pečte v troubě 8 minut při 190 °C.

Kachní prsa podávejte nakrájená na jemné plátky, se spařeným mangoldem, avokádem a
mandlovým chipsem. Pomocí cukrářského sáčku vytvořte z avokádového pyré male kopečky.

 

TITANO pekáč 26x26/11 cm TITANO kačeňák  
TITANO pekáč 26x26/11 cm TITANO kačeňák  

 

Pro přípravu pečeného masa doporučujeme použít hranatý hrnec a pekáče, které můžete použít jak v troubě, tak i na varné desce. Nepřilnavý povrch Vám zaručí, že pokrm nespálíte. Výjimečný rozvod tepla Vám navíc ušetří čas, energii i peníze.