
Ingredience
Na 4 porce
1 kg steakového masa
Sůl. Pepř. Olivový olej na potření
Na salsu
100 g hrášku
100 g kukuřice zrna
100 g fazolí fava, nebo sojových bobů
1 velká červená cibule na kostičky
Na ozdobu
3 žampiony rozkrojené na půlky
2 rajčata
Nasekané bylinky ze zahrádky – bazalka, nať, oregano…
Steak připravte dle rad níže. Při odpočívání steaku nejprve opečte zeleninu na ozdobu např. rajče a žampiony, poté vložte na pánev do výpeku ingredience na ragú a lehce orestujte, ochuťte solí, pepřem a bylinkami. Podávejte s pečenými bramborami
Rady a tipy na steaky
Hovězí steaky vybírejte dle tukového mramorování. Vždy je lepší prorostlejší. „Kde je tuk, tam je chuť.“
Vždy z vyzrálého hovězího masa min. 30 dní
Vždy před grilováním vyndat z lednice, aby získaly pokojovou teplotu. (2 – 3 hodiny předem)
Vždy grilovat na rozpáleném grilu nebo pánvi – 220 stupňů
Grilovat dle výšky steaku z každé strany 3cm = 3min
Solit a pepřit až po ugrilování (pepř se připaluje)
Vždy nechat maso před krájením „odpočinout“ přikryté alobalem
Dobrou chuť!
Vařeno láskou s KULINER na TITANO grilovací pánev