Rumpsteak ze stařeného hovězího masa, zeleninová salsa, pečené brambory

 

Ingredience

Na 4 porce

1 kg steakového masa

Sůl. Pepř. Olivový olej na potření

Na salsu

100 g hrášku

100 g kukuřice zrna

100 g fazolí fava, nebo sojových bobů

1 velká červená cibule na kostičky

Na ozdobu

3 žampiony rozkrojené na půlky

2 rajčata

Nasekané bylinky ze zahrádky – bazalka, nať, oregano…

Steak připravte dle rad níže. Při odpočívání steaku nejprve opečte zeleninu na ozdobu např. rajče a žampiony, poté vložte na pánev do výpeku ingredience na ragú a lehce orestujte, ochuťte solí, pepřem a bylinkami. Podávejte s pečenými bramborami

 

Rady a tipy na steaky

Hovězí steaky vybírejte dle tukového mramorování. Vždy je lepší prorostlejší. „Kde je tuk, tam je chuť.“

Vždy z vyzrálého hovězího masa min. 30 dní

Vždy před grilováním vyndat z lednice, aby získaly pokojovou teplotu. (2 – 3 hodiny předem)

Vždy grilovat na rozpáleném grilu nebo pánvi – 220 stupňů

Grilovat dle výšky steaku z každé strany 3cm = 3min

Solit a pepřit až po ugrilování (pepř se připaluje)

Vždy nechat maso před krájením „odpočinout“ přikryté alobalem

 

Dobrou chuť!

 

Vařeno láskou s KULINER na TITANO grilovací pánev

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení