Dančí hřbet s kaštanovým pyré, kapusta, řepa pečená na soli

Ingredience:

Dančí hřbet 

800 g dančího hřbetu bez kosti

 

Kaštanové pyré

500 g jedlých kaštanů

150 g třinového cukru

100 g hořké čokolády

250 ml vody

1 vanilkový lusk

 

Zelenina

1 kapusta

250 g zlaté řepy

Olivový olej

Balsamico ocet

Snítky rozmarýnu

 

Na dochucení

Čerstvě mletá mořská sůl

Čerstvě mletý pepř

Celý čerstvý pepř

 

Postup:

Dančí hřbet očistěte a nakrájejte na steaky. Opepřené a osolené maso opékejte na rozpáleném oleji, z každé strany asi dvě minuty. Vložte na pekáček a v troubě vyhřáté na cca 70 °C pečte ještě čtvrt hodiny. 

Na kaštanové pyre si připravte ostrý nůž, kterým uděláte na každém kaštanu zářez křížem. Rovnoměrně je rozložte na plech, podlijte sklenicí vody a pečte na cca 230 °C, 10 minut.

Kaštany nechte vychladnout. Jakmile to půjde, za pomoci nože je oloupejte. 

Omytou a neoloupanou řepu položte na alobal a zasypte hrubě mletou mořskou solí, mletým pepřem, zalijte olivovým olejem a trochou balzamikového octa. Alobal pečlivě uzavřete a balíček vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Při této teplotě pečte asi hodinu.

V 0,25 litru vody rozpusťte třtinový cukr a přidejte semínka z vanilkového lusku. Vložte kaštany a vařte na mírném ohni cca 30 minut, většina vody by se měla za tu dobu vyvařit. Kaštany sceďte a rozmixujte. Nad vodní lázní si v troše smetany rozpusťte kvalitní čokoládu. Až bude zcela tekutá, opatrně smíchejte s kaštanovým pyré.

Kapustu očistěte a listy spařte ve vroucí osolené vodě. Nechte zchladit, okapat a z vice vrstev listů tvořte vykrajovátkem kolečka.

Maso podávejte na kaštanovém pyré, s plátky zlaté řepy a kolečky kapusty.

 

Náš tip: Dančí hřbet nechte 24 hodin předem marinovat v červeném víně s bobkovým listem, novým kořením, jalovcem a celým černým pepřem. Maso bude křehčí.

 

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení