Originální recepty, rady a nápady nebo bezva tipy na dárky

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte vždy něco navíc.

Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.

Mořský vlk s mladou jarní zeleninou a dvěma druhy pyré

Mořský vlk s mladou jarní zeleninou a dvěma druhy pyré
Ingredience:
  •      Filet z mořského vlka
  •      Ředkvičky
  •      Fenykl
  •      Karotka
  •      Červená řepa
  •      Jablko
  •      Olivový olej
  •      50 ml smetany – 12 %
  •      300 ml zeleninového nebo rybího vývaru

 

Na dochucení

  •      Čerstvě mletá mořská sůl
  •      Čerstvě mletý pepř
  •      Špetka muškátového oříšku

Postup:

Začněte s přípravou obou druhů pyré

Karotky a jablko omyjte, oškrábejte a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a mrkev s půlkou jablka krátce poduste. Zalijte polovinou vývaru a povařte asi 15 minut. Vlijte smetanu a rozmixujte směs na pyré, osolte, opepřete a poprašte muškátovým oříškem. Totéž udělejte s červenou řepou a druhou polovinou jablka.

Ugrilujte mořského vlka

Plátky mořského vlka opláchněte a osušte, dochuťte solí a pepřem. Rozehřejte grilovací pánev (můžete přidat i trochu oleje) a z obou stran na něm rybu opečte.

Před servírováním rybu ozdobte

Fenykl omyjte, odstraňte pár vrchních listů a odkrojte zelené části. Zbytek rozkrojte na čtvrtiny. Filety podávejte s nakrájenými ředkvičkami a fenyklem, ozdobte kopečky pyré.

 

Dobrou chuť!