Originální recepty, rady a nápady nebo bezva tipy na dárky

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte vždy něco navíc.

Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.

Holubí prsíčko s hruškovým pyré, foie gras a piemontským oříškem

Holubí prsíčko s hruškovým pyré, foie gras a piemontským  oříškem
Ingredience:

Hruškové pyré

    • 300 g hrušek
    • Hruškový džus 100%
    • Agar (též Agar-Agar)
    • Cukr
    • Šafrán

Holubí prsíčka

    • 2 ks holubí prso
    • Pepř
    • Sůl

Kuličky

    • 150g Foie gras
    • 0,04 koňak Armagnac
    • 4dcl Bílé, sladké víno (doporučujeme Loupiac)
    • Cukr
    • Agar

Ostatní

    • 6 – 10 ks piemontských lískových oříšků

Postup:

Připravte si hruškové pyré

Čerstvé hrušky oloupejte a odstraňte jadřince. Nakrájejte je na menší kousky, vložte do menšího hrnce a zalijte hruškovým džusem. Nechte rozvařit do měkka, následně přidejte Agar a dle potřeby také cukr. Propasírujte přes síto a v případě nutnosti slijte přebytečnou tekutinu.

Po té si směs rozdělte na dvě poloviny a do jedné vmíchejte snítky šafránu.

Ugrilujte holubí prsíčka

Holubí prsíčka očistěte, přidejte pepř a sůl a na kůži pečte pomalu na grilovací pánvi s nepřilnavým povrchem do růžova. Krátce opečte také z druhé strany. Nechte prsíčka 10 minut odpočinout a pak opět krátce opečte z obou stran.

TIP: Podávejte holuba s kuličkami Foie gras

Předehřejte si troubu na 200°C. Připravte si foie gras, odstraňte z nich žilky, dochuťte solí a pepřem. Zasypte cukrem a zalijte koňakem Armanac. Takto nechte foie gras v troubě cca 3 minuty zatáhnout. Před další úpravou je nezbytné nechat je důkladně vychladit. Foie gras vložte do mixéru a rozmixujte na hladkou pastu. Propasírujte přes sítko, až Vám vznikne tvárná hmota. Ručně z ní vytvarujte 3 – 4 cm kuličky a dejte je na chvíli do lednice.

V menším hrnci si svařte víno, cukr a agar, až se směs začne želírovat, opatrně v ní kuličky obalujte. Kuličky nechte uschnout např. na talíři a snažte se jich při manipulaci příliš nedotýkat, aby nebyly matné.

Na pánvi na sucho opražte lískové oříšky. Servírujte vždy holubí prso s klasickým i šafránovým hruškovým pyré, kuličku z foie gras a několik kusů lískových oříšků.

Dobrou chuť!